Как се прави димка

Димките могат  да бъдат приготвяни по различен начин и с различни материали.В следващите редове аз ще ви покажа няколко вида

1.От топчета за тенис на маса

Парчета от топчета за тенис на маса (пинk-понk) се увиват в станиол (фолио) от шоколад, който има хартия от едната си страна. След това увитите парчета се палят в ъгъла и се пускат на желаното за одимяване място.

2. От захар

Нужни са 40-50 грама захар и 50 грама КАЛИЕВ нитрат(селитра). Захарта се разтапя, след което се сваля от огъня и в нея се изсипва селитрата. Разбърква се, след което се изсипва в подходяща форма. Сместа може да се оформи докато все още не се е втвърдила напълно. Прилича на захарно изделие по цвят и миризма, но не става за ядене. Идеалната маскировка за димка, по време на футболен мач. Може да се маскира като карамелени пръчки. Трябва да се държи на сухо.

От 3.Калиев нитрат

Този вид димки не е опасен, но трябва да се внимава при приготвянето ѝ. Всичко от което се нуждаете е: Калиев нитрат, захар, сода на прах, органична боя.Начина на приготвяне : -Включвате котлона на 1 и в тиган разбърквате Калиевия нитрат и захар (100 грама нитрат и 60 захар). -Бъркате до карамелизация и добавяте 1 чаена лъжичка сода. -След малко разбъркване се добавя и 3 големи лъжици органична боя. -След като сместа се сгъсти я изсипвате в продълговат съд. -Трябва да сложите нещо в средата за да се образува дупка (химикалка, тръбичка и т.н) -Изчаквате около 1 час за да изсъхне и слагате в дупката фитил.Облепяте го с изолирбант като оставите малка дупчица до фитила.

4.От амониева селитра

Необходим е разтвор от 1:1 амониева селитра (известна още като изкуствена тор) срещу вода. Сместа се разбърква до постигане на хомогенност. В съда с готовото съединение се накисват добре вестници или друг тип хартия с подобна структура. След това напоените листове се изваждат,  сушат се на слънце или добре проветриво място, за да изсъхнат по-бързо. Навиват се на руло и се пристягат здраво с тел или друг негорим материал. Димката се пали от едната страна (или от двете за по-малки димки) и се пуска на желаното за одимяване място.

 

 

15 коментара to “Как се прави димка”

  1. мариян гр. Says:

    а с колко топчета пинг-понг става най -добре?

  2. manol Says:

    ot kude da si kupia amonieva silitra i fitil

  3. bistra Says:

    az pravo da vi kaja se pravi eto taka zimash folio i perciglas ovivash perciglasa v folio i zapalvash ot dolo

  4. weqwewq Says:

    yuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

  5. ivan Says:

    a kak se prvi dimka ot zahar i sol

  6. джингиби Says:

    emi qko staaa

  7. Виктор М. Says:

    Колкото повече топчета,по-добре.

  8. Sasho Says:

    tretiq na4in e nai qk

  9. eray Says:

    Znaci kalieviq nitrat. Se qvqva Kato selitrata????

  10. trytkata Says:

    Направо ми идва да се гръмна като гледам какви сте неграмотни … изродчета малки , научете се да пишете , тъпаци умрели!!!!!!!!

  11. bobo dimkata Says:

    da iaki sa sicki ama mene me interesuvase samo ot hartia…

  12. Dimkadjiqta Says:

    hora ne se muchete vijte vsichko podrobno obqsneno https://www.youtube.com/watch?v=IscqH8Ro9vs ako imate vaprosi komentiraite

Вашият коментар